Mai

ARHIVA – mai 2008

Cel mai bun tragator-jandarm
Jandarmii din Falticeni au cel mai bun tragator din tara Ierarhia a fost stabilita saptamâna trecuta în cadrul Campionatului de TIR organizat la Târgu Jiu de catre Centrul Cultural al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si I.S.U. Gorj. Purtatorul de cuvânt al Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi „Petru Rares” Falticeni, capitan Catalin Ungureanu, ne-a informat ca maiorul Ionel Postelnicu a câstigat medalia de aur a întrecerii, proba individual barbati, dupa o competitie puternica în care au concurat peste 200 de jandarmi.

Parcul de joaca al Gradinitei Pinochio a fost vandalizat
Desi au asteptat cu sufletul la gura sa se întoarca la gradinita dupa vacanta de Pasti, pentru a se juca în noul parc de joaca construit pentru ei, copiii de la Gradinita cu Program Prelungit „Pinochio” au avut parte de o mare deziluzie. În noaptea de duminica spre luni, persoane înca necunoscute au distrus obiectele de distractie si au acoperit cu inscriptii peretii gradinitei. Neispravitii, cel mai probabil tineri, au spart lacatul de la intrarea în parc si au stricat ceea ce le-a iesit în cale: balansoarul si scrânciobele. Lucrarile de amenajare a parcului s-au derulat înaintea sarbatorilor, prin contributia parintilor si a unui om de afaceri din comuna. Malini. Parcul este mai mult decât necesar acestor copii care îsi petrec în fiecare zi opt ore la gradinita. Parcul de la Gradinita „Pinochio” nu a fost singurul care a avut de suferit, municipalitatea inventariind la sfârsitul saptamânii trecute mai multe cosuri de gunoi stradale rasturnate sau distruse. Aceasta situatie vine sa întregeasca nemultumirile primariei vizavi de imposibilitatea de a angaja suficiente persoane în rândurile Politiei Comunitare. “Suntem la o formula insuficienta, totul tine de bani, de fonduri, chiar si la dotari suntem mult ramasi în urma. Dincolo de latura subiectiva, ca unul sau altul îsi face datoria mai mult sau mai putin, mai biune sau mai putin bine, avem mari probleme. Amenzile aplicate pentru fel de fel de minunatii pe care în general le fac pustii din oras sunt atacate în instanta si transformate în avertisment. Atunci, va dati seama, la nivel de 16 – 17 ani mai are tupeul sa treaca pe lânga politistul care l-a amendat si sa îi râda în nas, sa îi spuna ca degeaba l-a amendat, ca el a câstigat în instanta”, ne-a declarat primarul Vasile Tofan.

Scoala Cuza pregatita sa devina Eco-Scoala
Falticeniul poate intra în urmatoarele saptamâni pe harta judeteana Eco-Scoala. Scoala nr. 1„Alexandru Ioan Cuza” a gazduit etapa de evaluare a proiectului scolar Eco-Scoala, în prezenta unor factori de decizie pentru înmânarea steagului verde, respectiv, profesor Cornelia Dinca, presedintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, inspector scolar prof. Tatiana Vîntur, coordonator regional Program „Eco-Scoala”, Iluta Cocris, seful serviciului „Implementare politici de mediu” din cadrul APM Suceava, Simona Vacariuc, consilier pe probleme de mediu – Primaria Falticeni. Grupul Eco-Activ al scolii gazda, coordonat în proiect de catre învatatoarea Viorica Buleu si profesoara Liliana Livint, a sustinut o proba de evaluare care a aratat ca elevii stapânesc notiunile de baza în ceea ce priveste protectia mediului.

La jumatatea campaniei electorale
Campania electorala, la Falticeni, nu a iesit cu nimic în evidenta fata de campaniile anterioare. Afise, bannere, postere uriase pe cladiri si mesaje electorale transmise public prin difuzoarele masinilor de campanie. Zilele ramase vor aduce probabil si la Falticeni dezbateri publice si chiar spectacole. Pentru fotoliul de primar se lupta opt candidati. Vasile Tofan (P.D.L.) a iesit în fata alegatorilor cu sloganul “Fara datorii, din nou la datorie”. Sabin Ghilea (P.S.D.) se prezinta drept “Un primar bun. Din partea P.R.M, Constantin Bulaicon le spune falticenenilor: “Împreuna vom reusi!”. Împreuna cu oamenii din Falticeni este si candidatul P.N.L., Constantin Bulboaca, “Lucram bine împreuna!”. Cu altfel de mesaje se prezinta candidatul Aliantei pentru Falticeni, Ioan Ilisescu, “Alegeti oameni, nu partide politice!” si candidatul P.N.G, Gabriel Onofriesei, “Votati o Noua Generatie”. Independentul Ghiorghi Cornia nu are un mesaj electoral iar singura doamna care vrea sa ajunga primarita, Felicia Carp, ataca cu „bunul simt”.

Opt pretendenti pentru Primaria Falticeni
A inceput lupta pentru Primaria Falticeni, lucru pe care il observam fiecare dupa numarul mare al posterelor si bannerelor care ne ies in fata ochilor la tot pasul. În cea ce priveste candidatii pentru functia de primar, pe buletinele de vot se vor regasi opt nume. Vasile Tofan, actualul primar, care candideaza pentru un nou mandat acum din partea PD-L, Sabin Ghilea, actualul viceprimar, pentru PSD, Ghiorghi Cornia – independent, fost primar în legislatura 2000 – 2004, Constantin Bulaicon – PRM, primul primar postdecembrist, prof. Constantin Bulboaca – PNL, Felicia Carp – PC, Ioan Ilisescu – Alianta Pentru Falticeni si Onofriesei Gabriel – PNG, cel mai tânar candidat, doar 32 de ani. Pentru Consiliul Local s-au înscris în lupta: PD-L, PSD, PRM, Alianta pentru Falticeni, PNL, PNG, PC, Partidul Ecologist, Asociatia Partida Romilor si trei candidati independenti.

Scoala noua la Colegiul Agricol Falticeni
Primaria Falticeni a semnat Procesul verbal de receptie a lucrarilor prin care a fost schimbata destinatia uneia din cele doua cladiri – internat apartinând Colegiului Agricol Falticeni, în cladire scoala. Investitia de 850.000 de lei a fost derulata în perioada decembrie 2007 – aprilie 2008, prin bugetul local, din fonduri provenite de la bugetul de stat, transferate Inspectoratului Scolar Judetean Suceava. Investitia a constat în schimbarea destinatiei din internat în cladire scoala si efectuarea unor operatiuni de reabilitare si modernizare care au urmarit asigurarea unui confort termic adecvat desfasurarii activitatilor didactice. Cladirea, cu o vechime de 34 de ani a avut înca din constructie destinatia de internat, schimbarea utilitatii fiind motivata de numarul tot mai mare de elevi, peste 2000 într-un an scolar, care studiaza în aceasta unitate de învatamânt de traditie pentru municipiul Falticeni. Noua scoala are deja un cabinet medical si, în curs de amenajare, un cabinet de consiliere psihologica.

Înca doua locuri de joaca în Falticeni
Inca doua parcuri de joaca au fost inaugurate joi 23 mai la Falticeni. Investitia figureaza in planul de prioritati ale Primariei Falticeni pentru anul 2008. Primul loc de joaca inaugurat joi, pentru copiii din cartierul Maior Ioan, are o suprafata de 312 metri patrati iar cel de-al doilea, pentru cartierul 2 Graniceri in vecinatatea Gradinitei cu Program Prelungit „Dumbrava Minunata”, 242 metri patrati. Un spatiu similar a fost inaugurat anul trecut in Parcul Prefecturii. Lucrarile de amenajare au fost efectuate in regie proprie, prin Serviciul de Utilitati Publice al Primariei Falticeni, pentru dotare fiind achizitionate jocuri autorizate care nu pun in pericol siguranta copiilor. Primarul Vasile Tofan ne-a declarat ca, spre deosebire de zonele de agrement, a caror dezvoltare presupune proiectarea si atragerea finantarilor nerambursabile, infiintarea locurilor de joaca pentru copii presupune identificarea fizica si o finantare care, de la caz la caz, poate fi suportata din bugetul local. O dovada in acest sens este si faptul ca, desi initial a fost alocata pentru cele doua parcuri de joaca suma de 80.000 de lei, negocierile pentru dotarea cu jocuri au dus la reducerea cu 20.000 de lei a cheltuielilor finale. Lucru imbucurator care ofera municipalitatii posibilitatea sa mai construiasca cu banii ramasi inca un atfel de loc de joaca in acest an.

Reclame

Introduceti anuntul dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s