2003

11 nov. 2003S.C. COMERŢUL ROMÂNESC SRL s-a angajat să remedieze în termen de 24 de ore defecţiunile apărute în reţeaua locală de canalizare ce au dus la infestarea apei potabile furnizată populaţiei din zona Republicii, blocul 40. Urmare a acestui eveniment, Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni a anunţat populaţia din zona amintită, că apa potabilă va putea fi consumată doar după fierberea prealabilă.
De fapt situaţia persistă din data de 4 noiembrie cînd urmare a sesizărilor locatarilor din blocul 40, Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni a atenţionat Asociaţia de Proprietari nr.14, Primăria Fălticeni şi, în mod deosebit, SC COMERŢUL ROMÂNESC SRL că există riscuri majore de poluare a apei potabile şi că este necesară o rezolvare urgentă a situaţiei create.
Luând act de notificarea Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică , Primăria Fălticeni a intervenit la rândul său la conducerea SC COMERŢUL ROMÂNESC pentru remedierea defecţiunii.
În data de 10 noiembrie a.c., Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni a revenit la prima sa adresă confirmând contaminarea apei anunţând instituirea măsurilor legale de avertizare a populaţiei asupra riscurilor consumului apei potabile.
Situaţia nou creată, este , din punctul de vedere al executivului fălticenean, o dovadă în plus că în momentul actual SC COMERŢUL ROMÂNESC nu prezintă credibilitate pentru gestionarea sistemului local de apă – canal – epurare. În cele 7 zile scurse de la constatarea defecţiunii concesionarul sistemului nu a fost în măsură să intervină cu utilaje proprii pentru remediere, apelând la diverse ajutoare străine unităţii. Pe tot parcursul celor 7 zile, nu a existat o comunicare reală cu administraţia locală, punctual pe greutăţile întâmpinate de COMERŢUL ROMÂNESC în remedierea avariei. Această problemă – a comunicării -, dar şi numeroasele probleme pe care le ridică comunităţii activitatea COMERŢULUI ROMÂNESC vin să întărească criticile adresate amintitei unităţi în ultima şedinţă a Consiliului Local Fălticeni din data de 31 octombrie, şi vor putea influenţa – în direcţia unei posibile rezilieri a contractului de concesionare -, aprecierile pe care le vor aduce consilierii locali, activităţii de până acum a COMERŢULUI ROMÂNESC.

Ştiri 24 nov. 2003

Pentru asigurarea serviciilor publice la nivelul municipiului, Primăria Fălticeni a angajat pe perioadă determinată un număr de 35 de persoane aflate în evidenţa Agenţiei de Formare şi Orientare Profesională. În baza Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, până la sfârşitul anului (cu posibilitatea reînnoirii convenţiei de la 1 ianuarie) vor desfăşura activităţi pentru municipalitate 30 de persoane. Alte 5 persoane – tineri până în 25 de ani – au fost angajate pe o perioadă de doi ani în temeiul Legii 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării. Salariile acestor persoane vor fi asigurate din bugetul AJOFP.

Activitatea de autorizare a agenţilor economici AF şi PF s-a prelungit până la data de 4 iunie 2004. Din cele aproximativ 700 de AF – uri şi PF – uri existente la nivelul municipiului Fălticeni, doar 271 au solicitat Corpului de control al primăriei autorizarea conform noilor reglementări legale.

Trei echipe ale Serviciului de gospodărire comunală lucrează şi în această săptămână la decolmatarea gaigărelor ce asigură colectarea apelor pluviale pe străzile Republicii, Armatei şi Dimitrie Leonida. Situaţia de lucrări în valoare de peste 200 milioane de lei va fi înaintată concesionarului sistemului local de apă – canal – epurare (Comerţul Românesc) pentru compensarea datoriilor la consumul de apă al unităţilor subordonate Consiliului Local Fălticeni. Primăria nu mai înregistrează în prezent datorii către furnizorul apei potabile. Din contră, Comerţul Românesc este debitorul municipalităţii în contul lucrărilor executate.

Executivul fălticinean a primit asigurări din partea concesionarului sistemului local de iluminat public ELBA Timişoara că vor fi rezolvate, până la sfârşitul anului, toate problemele legate de confortul nocturn al străzilor din municipiu.

În perspectiva venirii iernii, vremea frumoasă a permis Serviciului de gospodărire comunală să intervină pe străzile Zorilor şi Plutonier Iacob din municipiu cu acţiuni de decolmatare a rigolelor şi de reprofilare cu balast. Străzile Mihail Sadoveanu, Caporal Popescu, Dumbrava Minunată şi Sublocotenent Grigoraş sunt prinse pe agenda activităţilor primăriei, în această săptămână, pentru plombarea gopilor din carosabil.

La solicitarea Primăriei Fălticeni, Formaţiunea de pompieri civili participă la acţiunea de decolmatare a canalizărilor. Şi pentru această acţiune, primăria va înainta o situaţie de lucrări Comerţului Românesc pentru decontarea contravalorii serviciilor prestate şi care reveneau prin contract concesionarului sistemului de apă – canal – epurare .

Dat fiind numărul mare de furturi ale capacelor de canal de pe raza municipiului, Primăria Fălticeni sprijină contra cost societatea Comerţul Românesc în acţiunea de înlocuire a acestora. Prin serviciul de gospodărire comunală, administraţia locală confecţionează capace din tablă de 20 mm care vor fi date concesionarului sistemului local de apă – canal – epurare tot în baza unei situaţii de lucrări.

Fălticenenii au renunţat la căldură în vara anului 2002
Sondaj în asociaţii, doar cca150 apartamente au mai dorit încălzire în sistem centralizat> Din cele 6896 apartamente: 4246 au centrale proprii, 1214 sobe, 205 sistem centralizat (centrală de cartier), 982 încălzire alternativă gaz sau motorină, 249 apartamente nu au asigurată o sursă proprie de încălzire (nu au efectiv cu ce plăti). Pentru apartamente care au alte surse de încălzire decât centralele proprii, municipiul a fost prins ca prioritate în programul CJ „Utilităţi şi mediu la standarde europene” – centrală de cogenerare (energie electrică şi energie termică).

Circa 2000 de familii au solicitat ajutoare pentru încălzire, din care: 1881 pentru centrale termice şi sobe pe gaz metan, 100 în sistem centralizat. Nu sunt cereri respinse. 614 solicitanţi se încadrează la nivelul maxim al subvenţiei, 104 solicitanţi la nivel minim, 169 beneficiari ai venitului minim garantat (350.000 lei pentru încălzire cu lemne).

Ştiri 17 dec. 2003

Zăpada care a căzut pe parcursul zilei de 17 decembrie, a adus cu sine primele acţiuni ale comandamentului de iarnă, activat prin dispoziţia primarului Ghiorghi Cornia.
Utilajele primăriei au asigurat împrăştierea materialului antiderapant pe toate sectoarele stradale dens solicitate de circulaţia auto. Angajaţii Serviciului de gospodărire comunală condus de insp Costică Todică, supervizaţi de viceprimarul Sabin Ghilea sunt organizaţi pentru intervenţii în timp util la solicitările care vor veni din partea cetăţenilor. Pentru a interveni pe cele 105 străzi ale municipiului , primăria are pregătite 3 utilaje semipurtate, 4 tractoare şi 1 wolla, material antiderapant în cantităţi suficiente, stoc de motorină.
Chiar dacă activitatea primăriei se va reduce începând cu data de 25 decembrie conform reglementărilor legale, şeful Serviciului de gospodărire comunală, Costică Todică ne-a informat că la nivelul administraţiei publice locale a fost întocmit un program de măsuri pentru asigurarea serviciilor de gospodărire comunală pentru perioada 23 decembrie a.c. – 6 ianuarie 2004. Municipiul a fost împărţit în două sectoare de intervenţie, în care salariaţii gospodăriei comunale ştiu ce au de făcut în cazul căderilor de zăpadă şi apariţia poleiului. Astfel fiecare şef de echipă va interveni în sectorul său cu utilaje semipurtate şi tractoare, semipurtat de rezervă şi utilaj Wolla în situaţii deosebite. O atenţie deosebită va fi acordată secvtorului local al drumului european 85. La intersecţiile de străzi cu o circulaţie mai mare vor interveni muncitori din cadrul salubrităţii care vor împrăştia antiderapant.
Pentru că iarna nu afectează doar drumurile, programul de măsuri amintit a prevăzut şi activităţi de control la cele două sere ale primăriei. Va fi asigurat zilnic controlul asupra materialului floricol. În activitatea centralelor termice se va asigura permanenţa în vederea asigurării temperaturii normale pentru primărie şi cele două sere.

Ştiri 18 dec. 2003
Primăria Fălticeni prin Biroul autoritate tutelară, asistenţă socială şi protecţia copilului încearcă prin acţiunile specifice fiecărui sfârşit de an, să aducă şi în casele celor mai săraci fălticineni un strop din bucuria sărbătorilor.
Un număr de 120 de persoane – fără venituri, fără susţinători legali şi persoane care nu beneficiază de venitul minim garantat conform Legii 416 -, vor primi pachete alimentare şi anume: ulei, zahăr, orez şi făină.
În afara celor 260 de beneficiari ai venitului minim garantat care odată cu drepturile financiare pe luna decembrie au primit şi banii pentru asigurarea încălzirii pentru întreg sezonul rece, primăria va asigura o cantitate de lemn de foc pentru familiile care nu beneficiază de nici un fel de ajutor (bătrâni singuri). Până la această dată au fost depuse un număr de 30 de cereri dar, din experienţa anilor anteriori cînd au fost peste 100 de cereri, se aşteaptă ca şi în această iarnă numărul acestora să crească.
Şi cele 62 de persoane care primesc zilnic hrană prin Cantina de ajutor social vor beneficia de un meniu îmbunătăţit. Ei vor primi pachete alimentare care le vor asigura hrana pentru perioada 22 decembrie 2003 – 5 ianuarie 2004.

Reclame

Introduceti anuntul dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s