info educaţie

Miercuri se încheie prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

Prima etapă a înscrierii în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2021-2022, a debutat în 29 martie și se încheie pe 28 aprilie 2021.

Cererile de înscriere pot fi transmise de către părinţi şi prin e-mail sau poştă, nu doar online, sau direct la secretariatul unităţii de învăţământ, potrivit unui ordin recent.

În municipiul Fălticeni vor fi organizate 8 clase în sistem normal, pentru 215 copii, și două clase în sistem step-by-step, pentru 55 de copii.

Urmează, în perioada 10-11 mai, repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie, de către Comisia naţională (cu ajutorul unei aplicaţii informatice).

Ulterior, între 11 – 18 mai 2021, are loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

Pe 20 mai se vor afişa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar este programată în intervalul 21 mai – 10 septembrie 2021.

Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2021 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în clasa pregătitoare. Înscrierea nu este condiţionat de frecventarea grupei mari în cadrul unei grădiniţe.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 pot să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Introduceti anuntul dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.