info educaţie

Miercuri se încheie prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

Prima etapă a înscrierii în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2021-2022, a debutat în 29 martie și se încheie pe 28 aprilie 2021.

Cererile de înscriere pot fi transmise de către părinţi şi prin e-mail sau poştă, nu doar online, sau direct la secretariatul unităţii de învăţământ, potrivit unui ordin recent.

În municipiul Fălticeni vor fi organizate 8 clase în sistem normal, pentru 215 copii, și două clase în sistem step-by-step, pentru 55 de copii.

Urmează, în perioada 10-11 mai, repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie, de către Comisia naţională (cu ajutorul unei aplicaţii informatice).

Ulterior, între 11 – 18 mai 2021, are loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

Pe 20 mai se vor afişa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar este programată în intervalul 21 mai – 10 septembrie 2021.

Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2021 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în clasa pregătitoare. Înscrierea nu este condiţionat de frecventarea grupei mari în cadrul unei grădiniţe.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 pot să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.