Cum se explică slăbiciunea noastră pentru pentru ciocolata și alți carbohidrați?

News online

Cum se explică slăbiciunea noastră pentru pentru ciocolata și alți carbohidrați? Ne răspunde Achim Peters, de la Universitatea Lubeck, care a realizat o cercetare menită să dezlege acest mister. 

Potrivit articolului scris de Peters în Scientific American, deși creierul nostru reprezintă doar 2% din greutatea corporală, el consuma jumătate din necesarul zilnic de carbohidrați – iar glucoza este cel mai important combustibil. Supus stresului acut, creierul necesită aproximativ 12% mai multă energie, ceea ce ii determină pe multi să apeleze la gustările dulci.

Carbohidrații oferă organismului cea mai rapidă sursă de energie. La testele cognitive, subiecții care au fost stresați au avut rezultate slabe înainte de a mânca. Performanta lor a revenit la normal după consumarea alimentelor.

Când ne este foame, se activează o întreagă rețea de regiuni ale creierului. In centru se găsește hipotalamusul ventromedial si hipotalamusul lateral. Aceste două regiuni sunt implicate în reglarea metabolismului, a comportamentului alimentar, dar și al funcțiilor digestive.

Vezi articolul original 297 de cuvinte mai mult

Reclame