Info

Curs valutar. Isărescu, despre propunerile lui Dragnea: euro va ajunge la 7-8 lei. Reacții extrem de dure la adresa politicienilor

Blackjack's Blog

Cursul valutar ar putea lua foc. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, astăzi, ce se va întâmpla dacă cea mai recentă propunere venită din zona conducerii politice a țării s-ar pune în aplicare. Ar fi un adevărat dezastru pentru românii cu credite în euro și nu doar pentru ei.

Cursul valutar va lua foc, dacă România trece la consiliu monetar, aşa cum au propus voci din zona puterii politice. O spune chiar guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Oficialul Băncii Centrale a arătat că este posibilă trecerea la un consiliu monetar, adică un curs fixat, însă asta ar însemna ca acest curs să fie de 7-8 lei pentru un euro. “ Un consiliu monetar în România ar necesita, probabil, un euro de 7-8”, a declarant Isărescu.

Anterior, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dăduse ca exemplu pozitiv Bulgaria, care are un curs de fix după criza majoră din 1997-1998 şi va…

Vezi articolul original 242 de cuvinte mai mult

Categorii:Info