Suceava Online

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiștii suceveni / 6-7 februarie 2019

La 06.02.2019, ora 16.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Dornești, autoturismul condus de  un localnic de 24 de ani care tracta o remorcă ce nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că masa maximă admisă a remorcii impune conducătorului auto deținerea categoriei de permis de conducere „BE” și nu doar categoria „B”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, remorca a fost indisponibilizată în vederea prezentării specialiștilor din cadrul Registrului Auto Române pentru a stabili proveniența și caracteristicile acesteia.

 

La 06.02.2019, ora 20.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Arbore.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul suspendat din data de 24.01.2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 06.02.2019, ora 22.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Dornești, autoturismul condus de un minor de 17 ani, din orașul Milișăuți.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 07.02.2019, ora 00.05, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Pătrăuți.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 07.02.2019, ora 01.00, un echipaj mixt din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Siminicea a oprit pentru control pe DN 29 din orașul Salcea, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Dumbrăveni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.