Suceava Online

Material lemnos confiscat de polițiști

Miercuri, 16 ianuarie 2019, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la intersecția străzii Aleea Dumbrăvii cu strada Gheorghe Doja din localitate, un atelaj hipo încărcat cu material lemnos blochează traficul.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe strada Gheorghe Doja, atelajul hipo condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava,  care transporta material lemnos.

Întrucât nu deținea aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos transportată, conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional conform  Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 0,50 m.c. material lemnos, de esențe diferite, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

 

               În aceeași zi, Secția 13 Poliție Rurale Bălcăuți a fost sesizată despre faptul că, un localnic a sustras material lemnos din pădurea administrată de un bărbat de 44 de ani din aceeași localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 16.01.2019, în jurul orei 11.00, bărbatul de 20 de ani a sustras, cu ajutorul unui atelaj hipo, cantitatea de 0,60 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 200 lei, din cantonul Călinești-Cuparencu administrat de Ocolul Silvic Pătrăuți.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt de arbori”, materialul lemnos fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Pătrăuți.