Info Actualitate

Sesiunea de admitere la Școala militară din Fălticeni continuă cu contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice

Începând de sâmbătă, 12 ianuarie, până joi, 17 ianuarie 2019, sunt programate probele eliminatorii ale admiterii la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina web a școlii, jandarmeriafalticeni.ro, Contravizita medicală constă în validarea / invalidarea Fișei medicale constituite la Centrele Medicale teritoriale. Aprecierea se face prin calificativ apt/ inapt pentru admitere sau nepromovat. Candidatul declarat inapt sau nepromovat nu mai pot participa la următoarele probe.

Evaluarea performanței fizice se face potrivit probei, normelor și baremelor specifice prevăzute pentru traseul parctic-aplicativ, la Sala de sport a Colegiului Vasile Lovinescu și la Sala de sport “Gabriel Udișteanu”. Evaluarea performanței fizice constă în parcurgerea traseului practic-aplicativ. Pentru a promova această probă, candidații trebuie să îndeplinească baremul minim de 2 minute și 25 de secunde. Ei trebuie să parcurgă în ântregime traseul practic-aplicativ și elementele care îl compun și să abordeze obligatoriu toate obstacolele, în ordinea stabilită. Parcurgerea unui obstacol ân alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 secunde pentru acel obstacol. Fiecare candidat parcurge traseul aplicativ în prezența a cel puțin 2 candidați martori.

graficul sesiunii de admitere.jpg