Info Actualitate

Incendiu la un azil de bătrâni din comuna Vama. A fost activat Planul Rosu de Intervenție la nivelul județului Suceava

Actualizare (12.20):

Incendiul a fost lichidat la ora 11.15. 

Cauza probabilă: jar sau scântei provenite din coșul de fum deteriorat

Suprafața incendiată este de aproximativ 500 metri pătrați, la nivelul acoperișului. Cladirea nu este inundată cu fum. Pompierii decopertează acoperișul pentru lichidarea tuturor focarelor ascunse.

Sunt evacuate aproximativ 60 de persoane, la parterul clădirii. Nu sunt persoane rănite sau expuse la fum. Vârstnicii sunt transportați de echipajele SMURD la un alt centru din localitatea Vama.

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la un azil de persoane varstnice din localitatea Vama.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, arderea se manifestă doar la nivelul acoperișului.

La fața locului intervin 6 autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime, 9 echipaje medicale de prim-ajutor, o unitate de terapie intensiva mobilă și o ambulanță pentru victime multiple. Sunt mobilizati peste 70 de pompieri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava anunță că, pană în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Se desfășoară acțiuni de verificare în toate încăperile pentru a nu fi persoane surprinse.

Cei aproximativ 50 de bătrâni se află la parterul imobilului. Echipele de salvatori procedează la evacuarea persoanelor.

Pentru asigurarea misiunii medicale de transport și relocare a persoanelor evacuate a fost activat Planul Rosu de Intervenție la nivelul județului Suceava.