Suceava Online

Polițiștii suceveni au confiscat la final de an peste 3000 de articole pirotehnice

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava, au surprins în flagrant în Centrul Comercial „Bazar” din municipiul Suceava, o localnică de 42 de ani, în timp ce oferea spre vânzare fără autorizaţie, 481 de articole pirotehnice.

Totodată, un echipaj de jandarmi a sesizat poliția despre faptul că, la 29.12.2018, a identificat în parcarea din apropierea Centrului Comercial „Bazar”, un localnic de 27 de ani, în timp ce comercializa fără drept, mai multe articole pirotehnice, din clase pirotehnice diferite.

Articolele pirotehnice în valoare de circa 3.000 lei şi greutate de aproximativ 40 de kg au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmite două dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce vor fi soluționate procedural.

 De asemenea, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava, au surprins în flagrant în Centrul Comercial „Bazar” din municipiul Suceava, două femei, una de 37 de ani și cealaltă de 42 de ani, precum și un bărbat de 46 de ani, toți localnici, care ofereau spre vânzare, fără a fi autorizați, 2.728 de articole pirotehnice din clase diferite.

Articolele pirotehnice în valoare de circa 1.500 lei şi o greutate de aproximativ 20 de kg au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmite 3 dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce vor fi soluționate procedural.