Suceava Online

Bărbați arestați pentru contrabandă cu țigări în formă agravată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”.

Potrivit procurorilor, luni, 17 decembrie 2018, la ora 17:10, cele două persoane au fost depistate în timp ce transportau,  cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi remorcă, pe DN 17, pe raza comunei Păltinoasa, cantitatea de 19.480 pachete de ţigări mărcile Marlboro şi Kent, având aplicate timbre fiscale emise de autorităţile Republica Ucraina.

Țigările erau ascunse într-un compartiment special amenajat printr-un tavan fals pe toată suprafaţa plafonulu remorcii, fără a avea documente legale de provenienţă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 274.577 lei.

Față de cei doi inculpaţi  s-a dispus, la data de 18 decembrie 2018, măsura reținerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea procurorului de caz şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Categorii:Suceava Online