info naţional

120 de tineri vor simula procesul legislativ la cea de-a X-a editie a Parlamentului Tinerilor

Asociaţia Pro Democraţia, Camera Deputatilor si Fundatia Hanns Seidel Romania organizează, în perioada 19-21 octombrie, a zecea ediție a „Parlamentului tinerilor”.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 19 octombrie, începând cu ora 10.00, în sala de plen a forului legislativ (nivel P1), in cadrul careia va lua cuvantul Cristian Pîrvulescu, Președinte de Onoare al APD, Marian Ioan Țața, Președinte APD și foști participanți PT Alumni: Mădălina-Mariana Guiu, Eliza-Marciana Chirilă Pop, Răzvan Ștefan Tătaru, Ovidiu Rez, Robert Lăzăroiu, Mihai Cristian Lăzar și Bogdan Moșescu.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să ofere celor 120 de tineri,  posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice.

Aceștia vor propune și dezbate, pe parcursul celor trei zile, mai multe inițiative legislative, într-o serie de simulări ale procesului decizional din Parlamentul României, la nivelul grupurilor parlamentare, comisiilor (Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, Comisia pentru sănătate și familie, Comisia pentru muncă și protecție socială și Comisia pentru mediu și echilibru ecologic) şi şedinţelor de plen.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că tinerii foști participanți la edițiile anterioare vor fi prezenți acum, în calitate de mentori, la această ediție aniversară.  Toți studenții admiși în acest proiect au prezentat eseuri în care au expus problemele din comunitatea din care provin și au propus soluții pentru rezolvarea acestora.

Parlamentului tinerilor” s-a dovedit a fi un succes din perspectiva numărului mare de participanți (peste 1000 la edițiile anterioare), un număr important de tineri implicându-se ulterior în activitatea de voluntariat in cadrul Asociatiei Pro Democratia, in activtatea de internship la Camera Deputaților sau în alte proiecte care țin de funcționarea acestei instituții.

AFIS PT 2018

Categorii:info naţional