Explicațiile neconvingătoare ale Poliției pentru ridicarea plăcuțelor de înmatriculare anti-PSD

Poliția Rutieră a invocat o convenție ONU din 1968, care prevede că numerele de înmatriculare trebuie să conțină cifre, însă această convenție a fost modificată în 2016, pentru a permite și plăcuțele formate doar din litere.

Poliția susține că s-a consultat cu autoritățile din Suedia, care ar fi confirmat că numerele de înmatriculare personalizate nu sunt valabile în afara granițelor Suediei, însă această informație a fost contrazisă chiar de Ambasada Suediei la București.

Un alt argument pentru ridicarea plăcuțelor, invocat de purtătorul de cuvânt al Poliției Române, este că „pe latura morală, părinții ar trebuie să explice copiilor ce anume înseamnă acel mesaj”.

  • Dan Tăpălagă: Puterea a răspuns la înjurătura grosolană a unui anonim cu un dosar penal, aplicând o lege care nu există decât în capul unor milițieni obedienți de la vârful Ministerului de Interne.
  • Florin Negruțiu: Asta ne arată ce poate face regimul Dragnea din instituțiile acestui stat: așa cum Poliția este azi o simplă sculă la dispoziția Partidului, așa vor fi toate instituțiile „nealiniate” încă.
Reclame