Marea campioană Camelia Potec vrea ca înotul să devină disciplină obligatorie în școli

Fundația “Camelia Potec” a inițiat proiectul „Ora de inot” care promovează introducerea înotului ca disciplină obligatorie în școlile din România.

La nivel național vor fi demarate campanii de promovare a înotului, care vor implica Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Academia de Educație Fizică și Sport.

Principalul impediment al introducerii înotului în școli îl reprezintă lipsa bazinelor.

“Nu e o misiune imposibilă, pentru că avem exemplul vecinilor nostri, cei din Ungaria. Avem și strategia lor, dar este nevoie de sprijinul Guvernului și al autorităților locale. Trebuie sa avem bazine in toate orasele, mai intai in cele mari, iar apoi si in cele mai mici. Vom face si o harta a bazinelor de 25 si 50 de metri din Romania, unde fiecare parinte poate vedea orarul, instructorii si toate detaliile, pentru a-si putea duce copiii la inot. In momentul de fata sunt 300 de cereri la Compania Nationala de Investiti pentru constructia de bazine in tara, dar e imposibil sa se aloce bani pentru toate. Dar vom avea aceasta harta si in functie de zona vom vedea in ce orase se vor construi aceste bazine”, a declarat recent Camelia Potec.

Camelia Potec, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, este președinta Federației Române de Natație si Pentatlon Modern (FRNPM).

Reclame