Incendii în Zamostea și Vicovu de Jos

Duminică 27 mai, la ora 0.37, militarii Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zamostea, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Zamostea.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodărești și o parte din acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la gospodăriile învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:30.

Au ars o bucătărie de vară pe 55 de metri pătrați, o șură pe 20 de metri pătrați, alte anexe gospodărești pe aproximativ 60 de metri pătrați și 15 metri pătrați din astereala casei. Au mai ars documente personale și de proprietate, precum și mai multe bunuri materiale din interiorul clădirilor afectate de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăriile învecinate.

 

Luni dimineață, la ora 10.47, militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca, Gălănești, Vicovu de Jos și Vicovu de Sus, au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în localitatea Vicovu de Jos.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul locuinței, cu pericol de propagare a flăcărilor la anexele gospodărești și la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:35.

Au ars astereala din lemn și învelitoarea din șindrilă, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. Pe aceeași suprafață, cu aproximare, s-au degradat învelitoarea din tablă și pereții casei.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat un adăpost de animale și un depozit de furaje, precum și locuința învecinată.

Reclame