Suceava Online

Două butelii au explodat într-o gospodărie din satul Costâna

Luni, în cursul dimineții, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Todirești, au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Costâna, comuna Todirești.

La sosirea echipajelor, ardea un adăpost de animale, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la alte construcții învecinate.

Anunțat la ora 08.01, incendiul a fost lichidat la ora 10:05.

Au ars: adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, materiale din lemn, utilaje gospodărești, 10 baloți de paie, 2 butelii de aragaz (care au explodat) și altele. În incendiu au pierit o vacă, o oaie, un miel și 150 de pui de păsări de curte, iar 8 capre și 50 de păsări de curte au fost salvate din interiorul clădirii cuprinse de flăcări. S-a degradat parțial acoperișul casei.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de echipamente de iluminat cu defecțiuni.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului și celelalte clădiri învecinate, cu bunurile aferente.