Info

Atenție când lăsați vehiculele la spălătoriile auto!

În perioada 28 aprilie – 1 mai 2018, polițiștii s-au  deplasat la spălătoriile auto de pe raza municipiului Suceava și a comunei Șcheia unde au purtat discuții atât cu clienții identificați dar și cu personalul angajat și administratorii unităților economice.

Au fost distribuite 80 de ghiduri cuprinzând recomandări pentru prevenirea furturilor din auto.

Pentru a preveni furturile din auto, au fost promovate următoarele recomandări: cetățenii să nu parcheze autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului hoţii putând acţiona nestingheriţi; să nu lase în interiorul autoturismului acte sau alte valori ; să asigure autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ; să monteze sisteme de alarmă; dacă la bordul autoturismului este montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto; este indicat ca acestea să fie luate în casă pe timpul nopţii; să nu lase niciodată în autoturism actele maşinii.

Când merg cu mașina la spălătorii șoferii au fost instruiți să nu lase în interior sume de bani sau bunuri de valoare. De asemenea, este indicat ca pe parcursul activității de toaletare a mașinii proprietarul să rămână în zona vehiculului.

Și personalul spălătoriilor a fost instruit cu privire la un inventar minim ce trebuie făcut împreună cu proprietarul mașinii atunci când o predă pentru toaletare, dar și cu privire la obligativitatea asigurării cu sistemele de închidere a mașinii după spălare.

În primele 3 luni ale anului au avut loc 98 de furturi din auto și 18 furturi de auto (din care 11 furturi de folosință).

În multe cazuri cheile vehiculului au fost lăsate în bord sau portierele au fost lăsate neasigurate.

Categorii:Info, Info Actualitate