Suceava Online

Incendii în gospodării din Pojorâta și Salcea

Miercuri, după ora 22.33, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Pojorâta.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul și etajul casei de locuit, existând pericolul de propagare a flăcărilor la parterul construcției și la anexele gospodărești.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:40.

Au ars acoperișul și etajul casei de locuit pe aproximativ 120 de metri pătrați, elemente de tâmplărie, fațada clădirii din PVC și bunuri din interiorul locuinței (obiecte de mobilier, aparate electronice și electrocasnice, materiale textile, acte contabile, documente personale și de proprietate și altele). S-au degradat învelitoarea din tablă, instalațiile electrice și de încălzire și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul casei și anexele gospodărești, cu bunurile aferente.

 

În noaptea de miercuri spre joi, după ora 02.17, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Salcea, au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din orașul Salcea.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o bucătărie de vară, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:40.

Au ars acoperișul bucătăriei pe 12 metri pătrați, interiorul construcției, obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din lemn, instalația electrică, documente personale și altele. S-au degradat pereții bucătăriei (din chirpici), un aragaz, o butelie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.