Grupare de traficanţi de droguri iniţiată de un jandarm destructurată în Bihor

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog au efectuat o acţiune în cadrul căreia a fost destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Grupul infracţional organizat a fost iniţiat de către Toth Şandor, jandarm în cadrul IJJ Bihor, care începând cu anul 2014 a fost principalul furnizor de substanţe psihoactive, pe care le-a comercializat atât en-gross, sub formă de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată, către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza municipiului Oradea.

Marți, 27 martie 2018, Toth Şandor a fost prins în flagrant, în timp ce comercializa 50 pastile extasy, contra sumei de 3.000 lei.

În cursul zilei de 28 martie au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, în urma cărora s-au descoperit substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de materie vegetală.

La sediul DIICOT au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 16 suspecţi.

Reclame