Unirea Basarabiei cu România, marcată la Universitatea din Suceava

În şedinţa din data de 22 martie 2018, Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava a hotărât conferirea titlului onorofic de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr.habil. academician Grigore BELOSTECINIC, rector al Academiei de Studii Economice din Republica Moldova, pentru contribuţiile excepţionale aduse în domeniul Economiei, pentru merite deosebite în cercetare şi în activitatea didactică şi pentru amplificarea colaborărilor între cele două instituţii. Comunitatea academică suceveană îşi exprimă bucuria că această decizie a Senatului a fost luată în contextul aniversării Unirii Basarabiei cu România, celebrat marți, 27 martie.

Cu acelaşi prilej, USV a organizat o dezbatere organizată de Asociaţia „Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia“ (GIRB) și a participat la o emisiune televizată cu tema Unirea Basarabiei, la postul de televiziune PlusTV;

Marți, 27 martie, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vişniec“ a fost organizat un Concert al Ansamblului „Arcanul“ USV.

Studenţi ai USV au participat la mitingul dedicat Unirii Basarabiei cu România, care s-a desfăşurat la Chişinău în ziua de duminică, 25 martie.

Pe parcursul întregului an 2018, USV va organiza manifestări ştiinţifice şi culturale dedicate Centenarului, pe care le vom anunţa în preajma desfăşurării.

Reclame