info naţional

Iarna creează probleme în România. Accident la Băișești

Două autotrenuri s-au izbit frontal în comuna Cornu Luncii. Incidentul s-a petrecut pe DN2, în jurul orei 9.40, pe raza localității Băișești …mai multe informații pe cronicadefalticeni.ro 

Meteorologii au emis cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru ziua de vineri, 23 martie, orele 09:30 – 15. Avertizarea este valabilă pentru cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60…65 km/h, în special pe litoral.

CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii şi a viscolului, peste 40 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar din cauza ninsorii viscolite, pe şapte secţii de cale ferată din sudul ţării circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel.

Un autocar cu 31 de copii și 6 adulți a derapat în afara părții carosabile pe  DJ 153, la Reghin. Pentru recuperarea ocupanților, la fata locului au fost trimise 2 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, o descarcerare și o ambulanta a Serviciului Județean de Ambulanta, potrivit ISU Mures .

Traficul pe Autostrada A2 a fost blocat complet, vineri dimineaţă. Un TIR s-a răsturnat ca urmare a căderii masive de zăpadă.

Traficul rutier este blocat, vineri dimineaţă, pe un sens de mers al DN 1, în zona Lilieşti, din cauza unei tamponări în lanţ în care a fost implicată şi o ambulanţă SMURD.

Categorii:info naţional