info util

Informații utile – 14 martie 2018

Meteo

Cer acoperit, perioade de ploaie. La ora 09.00 temperatura resimțită era de  5°C. Maxima zilei va fi 10°C (în jurul orei 16).

Avertizare Cod Galben Hidrologic

În intervalul 13 martie, ora 12.30 – 14 martie, ora 22, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Suceava, Moldova și Bistrița.

Informare meteorologică în vigoare

În intervalul 12 martie, ora 16 – 14 martie, ora 08 temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp.

 Calendarul zilei

Sf. Cuv. Benedict din Nursia; Sf. Mc. Alexandru din Pidna (calendar ortodox)

Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr. (calendar romano-catolic)

(1 / 14 martie) Sf. Cuv. Mc. Evdochia (Stil vechi)

Locuri de muncă vacante

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) erau înregistrate 25.177 locuri de muncă, în data de 13 Martie 2018.

La nivelul AJOFM Suceava erau disponibile 230 locuri de muncă (36 locuri de muncă la nivelul Agenției Fălticeni). Oferta poate fi vizualizată pe site-ul ajofmsv.ro

Evenimente / expoziții în Fălticeni

15 martie – Vernisajul expoziției de pictură „Balanța Viselor” (expozant Gabriel Stratulat). Ora 17.00 – Sala “Pictor Aurel Băeșu”.

15 martie – Ateneul din Iași prezintă spectacolul de teatru “Prima dată”. Orele 13.00 și 17.00, Sala de spectacole “Draga Olteanu Matei” (lângă Clubul Copiilor Fălticeni).

18 februarie – 18 martie, expoziția de pictură și grafică “Coloanele timpului”, autor Mihail Gavril (locația – Galeriile de artă ale Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni).

Categorii:info util

Etichetat ca: