Senatorul Ioan Stan susține propunerea legislativă care facilitează trecerea parcului Șipote și a pădurii Zamca în administrarea municipiului Suceava

Senatorul Ioan Stan a susținut în Senat propunerea legislativă privind trecerea a aproximativ 14 000 ha din fond forestier, grupa I funcțională – vegetație forestieră, cu funcție specială de protecție, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei naționale a pădurii, Romsilva, în domeniul public al Unitațiilor Administrativ Teritoriale și în administrarea Consiliilor locale a acestora.

De această lege vor beneficia mai multe UAT-uri din întreaga țară, iar pentru amenajarea acestor zone vor putea fi atrase inclusiv fonduri europene.

Se pot crea spații pentru copii pentru a cunoaste direct beneficiile pădurii, sau zone cu un rol educațional pentru populație. Pe aceste suprafețe însă nu pot fi amplasate spații comerciale și locuințe.
In urma acestei inițiative vor trece în administrarea municipiului Suceava parcul Șipote și pădurea Zamca, nu mai putin de 148 ha,

Reclame