Muzeul „Arta Lemnului” de la Câmpulung Moldovenesc va fi reabilitat și modernizat cu fonduri europene

Joi, 8 martie, va fi semnat contractul pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea Muzeului „Arta Lemnului” de la Câmpulung Moldovenesc.

La semnarea contractului particpă primarul Mihăiță Negură, alături de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și directorul  ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

Valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei (2,5 milioane Euro) și va fi finanțat prin fonduri europene, direcționate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR).

Muzeul „Arta Lemnului” din municipiul Câmpulung Moldovenesc este unic în țară şi totodată printre puținele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor.

A fost înființat în 1936, ca Muzeu de etnografie şi științe ale naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, are 20 săli de expoziție şi o secție în aer liber, deține un bogat patrimoniu ce cuprinde peste 15.000 de piese din lemn.

Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului. Secția în aer liber cuprinde două case tradiționale, una huțulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

„Această investiție este un foarte mare câștig pe harta obiectivelor turistice ale Sucevei și Bucovinei, fiind unic în țară prin tematică și exponate. Muzeul lemnului va putea deveni, pe lângă Muzeul Bucovinei, un muzeu-școală, într-un domeniu prioritar în zonă, silvicultura și prelucrarea lemnului.

Țin să apreciez colectivul și pe primarul Mihăiță Negură care au făcut posibilă realizarea acestui proiect.”, a declarat Gheorghe Flutur.

Reclame