Suceava Online

Incendii în Rădăuți și Botoșana, de la defecțiuni ale rețelelor electrice

Incendiu la o casă de locuit din municipiul Rădăuți

Vineri, 2 martie, după ora 14.10, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Rădăuți.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga construcție, la anexe și la proprietățile învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 58 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.

A ars acoperișul casei pe aproximativ 150 de metri pătrați. Au mai ars 8 metri pătrați din anexele gospodărești și bunuri casnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:20, iar pompierii au salvat casa de locuit, anexele gospodărești și locuințele învecinate.

Încendiu la o casă din Botoșana

În noaptea de sâmbătă spre duminică, după ora 1.14, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Botoșana, Cacica, Comănești și Arbore, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Botoșana.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței și al bucătăriei de vară, cu pericol de propagare la anexele gospodărești și la o casă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:45.

Au ars acoperișul casei pe aproximativ 150 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe 60 de metri pătrați, obiecte de mobilier, bunuri casnice și electrocasnice. S-au degradat pereții portanți și tavanul locuinței, precum și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexele gospodărești și locuința învecinată.