Acţiuni de informare și sensibilizare derulate de polițiștii suceveni pe 1 martie

Joi, 1 martie 2018, poliţiştii de prevenire dar şi poliţiştii rutieri au derulat activităţi interactive asociate venirii primăverii, scopul acestora fiind, în special responsabilizarea cetăţenilor în vederea prevenirii situaţiilor de risc victimal.

Poliţiştii suceveni au fost prezenţi în prima zi a primăverii în unităţile de învăţământ, purtând discuţii cu elevii din ciclul primar şi gimnazial şi promovând recomandări cu caracter preventiv.

Plecările voluntare şi dispariţiile de minori, siguranţa rutieră, pericolele internetului şi reţelelor de socializare, au fost câteva din temele de discuţie şi subiecte ale unor activităţi concurs şi acţiuni interactive derulate cu elevii.

La rândul lor copiii au pregătit surprize poliţiştilor oferindu-le mărţişoare lucrate manual şi purtând mesaje de mulţumire şi încurajare.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare în teren, zeci de şoferi primind din partea agenţilor şi ofiţerilor de poliţie nu amenzi, ci flori ca simbol al responsabilităţii şi siguranţei rutiere. Alături de flori, şoferii au primit recomandări preventive.

Acţiunile de informare dar şi de sensibilizare derulate cu prilejul Zilei de 1 marie au fost desfăşurate în parteneriat de IPJ Suceava cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor Suceava, reprezentat de domnul comisar şef de poliţie Marius Ciotău.

Reclame