Primul lung-metraj despre Experimentul Pitești va apărea în curând în cinematografe

Pe 1 Martie, începând cu orele 20.00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, va avea loc o proiecție privată cu a doua parte a filmului în variantă brută regizorală.

Proiecția este destinată antreprenorilor, oamenilor de afaceri, filantropilor – persoanelor care contribuie financiar la realizarea post-producției.

Invitația vine în conformitate cu Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, actualizat pe 2017, care da posibilitatea firmelor să direcționeze 20% din impozitul anual pe profit către activități culturale și de ONG.

În România, doar una din cinci firme eligibile foloseşte facilitatea, prevăzută în Legea sponsorizării (nr. 32/1994) şi în Codul Fiscal.

 Producția filmului este 100% independentă și este o inițiativă a regizoarei Victoria Baltag.

Pre-producția filmului a început în 2014, filmările s-au desfăsurat în 2015, în 2016 varianta brută regizorală a fost prezentată membrilor Uniunii Cineaștilor Români (UCIN), Centrului Național al Cinematografiei (CNC), grupurilor formale și informale de experți de laFestivalul Internațional de Film de la CannesFestivalul Internațional de Film de la LocarnoFestivalul Internațional de Film de la Veneția și Festivalul Internațional de Film Tribeca, unde s-a discutat planul etapei de post-producție.

Reclame