Sucevenii implicați în scandalul din august, încheiat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane, au fost trimiși în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciubotariu Andrei-Cătălin, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii şi liniștii publice  și a inculpaților Ungureanu Adrian-Cosmin și Scorobohaci Robert pentru săvârşirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniștii publice, toți fiind cercetați în stare de libertate.

La data de 06.08.2017, ora 04:54, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au fost sesizate prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în faţa cubului situat în incinta Casei de Cultură din mun. Suceava, se află o persoană bătută, care este căzută şi în stare de inconștiență.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la data de 05.08.2017 persoana vătămată T.A.I., din oraşul Siret, s-a deplasat în municipiul Suceava, la clubul situat în incinta Casei de Cultură,  împreună cu inculpatul Scorobohaci Robert.

Aici, cei doi au consumat băuturi alcoolice în incinta clubului şi au discutat cu diverse persoane.

Spre dimineață, în jurul orei 04:30, tinerii au ieşit din club şi s-au oprit în faţa localului pentru a fuma, ocazie cu care început să discute cu mai multe persoane, printre care şi inculpaţii Ciubotariu Andrei-Cătălin şi Ungureanu Adrian-Cosmin.

Datorită stării avansate de ebrietate în care se aflau, discuţiile au degenerat, în sensul că inculpatul Scorobohaci Robert şi persoana vătămată T.A.I., pe de o parte, şi inculpaţii Ciubotariu Andrei-Cătălin şi Ungureanu Adrian-Cosmin, pe de altă parte, au început să îşi adreseze reciproc injurii şi amenințări.

În continuare, a pornit o altercație între persoanele menţionate anterior, iar inculpatul Ciubotariu Andrei-Cătălin a lovit persoana vătămată T.A.I. cu piciorul în zona capului, împrejurare în care aceasta a căzut şi s-a lovit cu capul de pământ, fiindu-i astfel cauzate leziuni de natură a-i pune în primejdie viața.

După acest incident, între inculpatul Scorobohaci Robert şi inculpaţii Ciubotariu Andrei-Cătălin şi Ungureanu Adrian-Cosmin a continuat conflictul. La agresiune au asistat mai multe persoane, care au fost indignate de cele întâmplate, astfel că inculpaţii, prin actele de violenţă exercitate, au tulburat grav ordinea şi liniștea publică, inducând un sentiment de teamă şi  insecuritate în rândul celor prezenţi în proximitatea clubului.

În urma examinării numitului T.A.I. a rezultat că acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral grav cu stare de comă, plagă contuză, fractură craniană, hemoragie  subarahnoidină, inundație tetra ventriculară şi edem cerebral difuz, leziuni ce pot necesita 70-80 zile de îngrijiri medicale.”

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Reclame