Info Actualitate

Peste 80.000 de persoane au protestat în București și alte orașe din țară

Blackjack's Blog

Protestul din Piaţa Constituţiei din București s-a încheiat aseară în jurul orei 23, iar traficul a fost reluat în faţa Palatului Parlamentului. În Capitală și majoriatea marilor orașe din țară au fost prezenți mai bine de 80.000 de protestatari.

Manifestaţia începută în jurul orei 18,00, în Piaţa Universităţii a adunat aproximativ 50.000 de persoane. Ulterior, protestatarii s-au deplasat în marş către Palatul Parlamentului, unde s-a consumat şi punctul culminant al protestului, când zeci de mii de oameni şi-au aprins luminile de la telefoane, creând o atmosferă impresionantă.

S-au scandat mesaje anticorupţie, împotriva coaliţiei de guvernare, a liderilor acesteia şi s-au solicitat alegeri anticipate. De asemenea, manifestanţii au cântat imnul naţional, dar şi melodii patriotice.

Din recuzita acestora au făcut parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au venit cu lumini laser, iar pe o clădire din piaţă…

Vezi articolul original 1.355 de cuvinte mai mult

Categorii:Info Actualitate