Informații utile – 17 ianuarie 2018

Calendarul zilei

Sf. Cuv. Antonie cel Mare; Sf. Cuv. Antonie cel nou din Veria

(4/17 ian) Soborul Sfinților 70 de Apostoli (Stil vechi)

Sf. Anton, abate **, LN (Romano-catolic)

Întreruperi programate Delgaz Grid

Miercuri, 17 ianuarie 2018, pentru executarea unor lucrări la instalaţiile de distribuţie în condiţii de siguranţă, sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică la consumatorii din localitățile: Bogata (comuna Baia)- între orele 10.00-14.00; Probota (orașul Dolhasca) – între orele 08.30-17.00.

Lucrările pot fi reprogramate în situaţia apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice.

Meteo

Cer parțial acoperit. La ora 10.00 se înregistrau 0°C. Maxima zilei va fi de 4°C (orele 13.00-16.00). După amiază și după ora 22.00, sunt așteptate ușoare fulguieli. După ora 19.00 temperatura va scădea spre -2°C.

Informare meteorologică

În intervalul 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20 precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Atenționare meteorologică – Cod galben, în intervalul de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 20. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

 Locuri de muncă vacante

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) erau înregistrate 19784 locuri de muncă, în data de 15 ianuarie 2018. La nivelul AJOFM Suceava erau disponibile 66 de locuri de muncă.

Reclame