Info

Informații utile – 16 ianuarie 2018

Calendarul zilei

Cinstirea lanţului al Sf. Ap. Petru; Sf. Mc. Danact citeţul

(3/16 ian) Sf. Prooroc Maleahi, Sf. Mc. Gordie (Stil vechi)

Sf. Marcel I, pp. (Romano-catolic)

Întreruperi programate Delgaz Grid

Marți, 16 ianuarie 2018, pentru executarea unor lucrări la instalaţiile de distribuţie în condiţii de siguranţă, sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică la consumatorii din localitățile: Uidești (comuna Forăști)- între orele 8.30-16.30; Drăgușeni (comuna Drăgușeni) – între orele 09.00-13.00; Antoceni (comuna Forăști) – între orele 12.00-14; Ciumulești (comuna Vadu Moldovei) – între orele 14.00-17.00.

Lucrările pot fi reprogramate în situaţia apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice.

Meteo

Cer senin dimineață și o temeperatură minimă de -13°C până în jurul orei 10. Maxima zilei va fi de -6°C/-5°C (orele 13.00-19.00). După ora 22.00 sunt așteptate ninsori slabe.

Informare meteorologică

În cursul nopții de luni spre marți (15/16 ianuarie) și în primele ore ale zilei de marți (16 ianuarie) pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei.
Din după-amiaza zilei de marți (16 ianuarie) precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.
Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.
În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali.
Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Locuri de muncă vacante

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) erau înregistrate 18221 locuri de muncă, în data de 15 ianuarie 2018. La nivelul AJOFM Suceava erau disponibile 61 de locuri de muncă.

Categorii:Info