Grandioasa capitală a regatului dac – Sarmizegetusa Regia

Everyday lifestyle

Vechea capitală a dacilor din Munţii Orăştiei, Sarmizegetusa Regia, ascunde încă multe enigme despre religia şi cunoştinţele ştiinţifice ale acestora, parţial reconstituite cu ajutorul informaţiilor din textele vechi şi prin interpretarea descoperirilor arheologice, care vorbesc despre religia politeistă a dacilor şi caracterul predominant urano-solar al acesteia.

Grandioasa capitală a regatului dac a fost construită la mijlocul secolului I î.e.n pe culmile unui versant terasat din Muntii Orastiei, la o înălțime de peste 1000 m. Pe lângă așezarea civilă se găsea fortificația și zona sacră – nucleul spiritualității dacice. În perimetrul zonei sacre, situată la 100 m est de cetate, au fost amplasate mai multe sanctuare de tip rectangular și circular, constând în aliniamente speciale de lespezi, stâlpi sau discuri de piatră cu semnificații ritualice și astronomice. Vă propun să le descoperim împreună.

Potrivit istoricilor, Sarmizegetusa a devenit capitala politică a Daciei în vremea lui Deceneu, urmaşul lui Burebista la conducerea…

Vezi articol original 351 de cuvinte mai mult

Anunțuri