Peste 250 de poliţişti suceveni au fost la datorie în minivacanţa de 1 decembrie

Zilnic, în această perioadă, peste 250 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase au acţionat la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Peste 50 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în fiecare zi pe drumurile naţionale, europene şi judeţene şi au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive sau pe fondul consumului de alcool. În cadrul acţiunilor au fost reţinute peste 68 de permise de conducere, dintre care 22 pentru consum de băuturi alcoolice, 14 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 32 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri. De asemenea, au fost retrase 52 de certificate de înmatriculare, dintre care 4 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

În fiecare zi, având în vedere atenţionările de vreme rea, poliţiştii au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier, facilitând accesul şi activitatea utilajelor de deszăpezire, astfel încât la nivelul judeţului nu s-au înregistrat drumuri închise sau probleme majore generate de căderile de zăpadă.

Poliţiştii de ordine publică au intervenit în această perioadă la 223 de evenimente, fiind constatate peste 70 de infracţiuni.  27 de infractori au fost prinşi în flagrant, faţă de 7 persoane fiind dispuse măsuri preventive privative de libertate. Au fost depistate 8 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi sancţionarea celor care au comis abateri au fost aplicate 789 amenzi contravenţionale. Cele mai multe – 684 au fost aplicate la regimul rutier. Alte 71 de sancţiuni au fost aplicate pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate este de peste 300.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 7000 lei.

Reclame