Puține nereguli constatate în luna mai de inspectorii DSV Suceava

În cursul lunii mai 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfășurat 8.998 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.

În județul Suceava Suceava au fost aplicate amenzi în valoare de 1.800 lei, pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă acţiunilor de dezinfecție, dezinsecție si deratizare (DDD), dar și pentru nerespectarea condiţiilor de igienă

Reclame