Peste 55.000 de copii și 140.000 de adulți au beneficiat gratuit de educație rutieră

siguranta_rutiera_1Au fost prezentate rezultatele primei etape a programului național de promovare a siguranței rutiere în rândul copiilor și adulților, dezvoltat de United Way în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră, Ministerul Educației Naționale și Kaufland România.

Peste 55.000 de copii și 140.000 de adulți din întreaga țară au beneficiat gratuit de educație rutieră, prin intermediul acțiunilor educative care au avut loc în 102 școli și 102 magazine Kaufland.

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni a fost una dintre unităţile şcolare din România care au fost selectate în vederea derulării proiectului național (mai multe detalii în articolul publicat de Cronica de Fălticeni)

Programul continuă cu a doua etapă, pe perioada verii, cu concursuri și alte acțiuni.

 

România se află printre primele patru țări din Uniunea Europeană cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime: 95 de decese la un milion de locuitori.

Printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse în România sunt indisciplina pietonilor și viteza, care produc 41% din accidentele grave din ultimii 5 ani.

Reclame