Suceava obține prima medie pe țară la Concursul naţional „Made for Europe” 2017

made_for_europeÎn perioada 25-28 aprilie 2017, s-a desfăşurat faza națională   a Concursului Național ,,Made for Europe”, ediția a XI a, la Craiova.  Ediția din 2017 are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și  20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene.

Competiția a fost adresată unităților şcolare care au finalizat proiecte cu finanțare europeană prin  Programul Erasmus plus – programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, eTwining sau  alte programe, în anul şcolar anterior  şi  a reunit cele mai bune produse finale realizate de elevi şi  rezultate în urma participării la parteneriatele  europene.

Concursul adresat elevilor a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale. În acest an au participat la faza națională peste 100 de  unități școlare, fiecare cu câte un echipaj elev și coordonator proiect,  prezentându-se 119  produse finale.

Județul Suceava a fost reprezentat de 2 elevi care au obținut rezultate excelente. Eleva de clasa a III a  ȘFABU VALENTINA de la Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata a prezentat produsul final Cartea – auxiliar ”My first dictionary” (Primul meu dicționar) din cadrul  parteneriatului  strategic Erasmus plus,  Acțiune cheie 2, cu titlul ,,Puppets mission: childhood without borders” (Păpușile cu misiune: copilărie fără frontiere), obținând premiul I cu cel mai mare punctaj pe țară, coordonator prof. Lavinia Ocsana Palaghianu  și eleva  de clasa a XII a  COVALIU ANA-MARIA de la  Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a  prezentat produsul final Ghid de bune practici “ Simulation for entrepreneurship” din cadrul  parteneriatului  strategic Erasmus plus,  Acțiune cheie 2,  cu titlul ,,Simulation for entrepreneurship – (ENTRE4FUTURE)”, obținând premiul III,  coordonator prof. Cheaburu Carmen Constanța.

Inspectorul de proiecte educationale al ISJ Suceava, prof. Lidia Acostoaie,  membru în Comisia Natională  MEN a menţionat  că ,,A  fost   o  competiţie  care  s-a  bucurat de o  prezenţă  deosebită  şi care  şi-a  dorit  să  pună  în valoare inteligenţa şi  creativitatea  elevilor  şi a cadrelor  didactice. Au fost în competiție proiecte europene de succes, produse inedite, copii, tineri și dascăli implicați care urmăresc viziunea Agentiei  naționale pentru programe comunitare în domeniul educației și formării profesionale – Transformăm România prin învățare!. Județul Suceava este în frunte cu cel mai mare punctaj 205,41 din 210 posibile  iar  mulţumirile  merg  spre  toate  părţile  implicate – copii,  profesori, părinţi, organizatori”.

Reclame