Doi romani au plecat pe bliciclete de la Londra spre Bucuresti pentru a sprijini copiii din Casa Sf. Nicolae din Suceava

romani_bicicletaAlex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă, doi tineri români stabiliți în Marea Britanie, au găsit un mod inedit de a sprijini educația copiilor defavorizați din România. Vor parcurge aproape 3000 de kilometri pe biciclete pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae din Suceava și Sf. Gabriel din Popești Leordeni, ai Fundației FARA, să-și continue studiile. Excursia a început sâmbătă, 29 aprilie, din fața Parlamentului Marii Britanii și se va încheia în iunie, când vor ajunge în fața Parlamentului României.

Parlamentul reprezintă locusul decizional cu privire la viitorul fiecărei țări, iar cursa noastră face o legătură simbolică între Parlamentul britanic și cel românesc. Cu toate că s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE, cursa rămâne ca un simbol al speranței că direcțiile celor două țări vor fi, în continuare, unite. Pe lânga aceasta, arată bine în poze! – Alexandru M. Alexandrescu inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

Ideea a găsit ecou în inimile multor donatori care au decis să le sprijine inițiativa. Pana acum au strâns prin crowdfunding peste 2000 de lire, depășind de două ori consecutiv supa propusă. Tinerii își finanțează singuri această aventură, astfel încât toți banii donați ajung direct la Fundația FARA.

Prin această provocare am dorit să susținem o cauză care operează în România, iar profilul Fundației FARA s-a potrivit de minune cu planul nostru: o fundație româno-britanică dedicată spijinirii copiilor și tinerilor, care susține educația ca mijloc de a trece peste problemele vieții. De asemenea, eu am mai avut contacte precedente cu FARA. Am donat haine la unul dintre magazinele din Londra ale Fundației, iar câteva săptămâni mai târziu am primit un email în care mi s-a comunicat suma aproximativă strânsă din pachetul donat. Gestul m-a impresionat.  – Silviu Chirilă, inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

Traseul va cuprinde orașele Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timișoara, Craiova, București și va însuma aproximativ 3000 de kilometri parcurși doar pe biciclete.

Alexandru M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în studii Americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică și strategie. Recent a înființat un startup cu alți 3 prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronică, acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) o tânără care a crescut în casa Sf. Gabriel, iar acum locuiește alături de soțul și bebelușul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrați în casa de tip familial la deschiderea acesteia în 1999. De asemenea, a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sf. Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit importanța Fundației FARA în viața ei.

Reclame