Prima ediție a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” la Suceava

visniecTeatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, sub patronajul Ministerului Culturii în cadrul programului „Orașe Europene”, organizează în perioada 15 mai – 21 mai 2017  prima ediţie a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec”.

Continuator al evenimentului Zilelor „Matei Vișniec” desfășurat la Suceava de-a lungul a patru ani, Festivalul sucevean s-a metamorfozat în 2017 în Zilele Teatrului ce poartă numele dramaturgului bucovinean, cea mai tânără instituție teatrală de stat, din România.

Zilele Teatrului „Matei Vișniec”.

Prima ediție a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” propune spectatorilor spectacole diverse și complexe, cu tematici diferite, pentru toate categoriile de public din Suceava, Rădăuți și Gura Humorului. Prin artele spectacolului, festivalul vrea să construiască un spațiu creativ nou dar și o experiență inedită pentru public.

Ediția 2017 vine cu 12 spectacole montate în România și Republica Moldova, de teatre și companii teatrale din București, Chișinău, Oradea, Deva și Sf. Gheorghe.

Scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava nu este singura pe care se joacă spectacolele din cadrul Zilelor Teatrului. Programul festivalului include toate coordonatele spectacolelor: ora, ziua, orașul dar și sala în care se joacă sau spațiul neconvențional propus de artiști. „Ne dorim ca Zilele Teatrului Matei Vișniec să fie un eveniment al Sucevei, nu doar al instituției noastre. Întregul oraș trebuie să simtă teatrul, măcar acum în plin festival.” A declarat directorul Teatrului „Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc.

Evenimentul, patronat de Ministerul Culturii, se bucură, ca în fiecare an, de prezența dramaturgului Matei Vișniec.

Intrarea la spectacole este liberă.

 Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, regia Alexander Hausvater

Prima ediție a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” va fi deschisă de un spectacol eveniment în regia reputatului regizorului Alexander Hausvater. Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, după o nuvelă a faimosului scriitor spaniol Miguel de Unamuno (traducerea: Victor Scoradeț, adaptare Alexander Hausvater) se anunță un spectacol de suflet, de imaginație, și mai ales de redescoperire.

Premiera spectacolului Fernando Krapp mi-a dat această scrisoare are loc pe 15 mai, în prima zi a Festivalului de teatru de la Suceava și va fi precedat de avanpremiera anunțată pentru 14 mai, de la ora 19.00.

Biletul costă 25 de lei. Rezervări se pot face la telefon 0759048677.

„O întâlnire cu Alexander Hausvater – Mărturii despre artă și viață” 

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava organizează marți, 9 mai 2017,    conferința extraordinară susținută de regizorul fenomen Alexander Hausvater „O întâlnire cu Alexander Hausvater – Mărturii despre artă și viață” . Evenimentul moderat de profesorul universitar dr. Elena Brândușa Steiciuc, de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, va avea loc în spațiul expozițional al Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, de la ora 18.30.

Așa cum și-a dorit Alexander Hausvater, conferința este publică și se adresează tuturor sucevenilor, nu doar publicului avizat, de teatru. Intrarea este liberă.

Reclame