Primăria Fălticeni și alte șase localități așteaptă 2,7 milioane de lei de la CJ Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale

consiliul-judetean-suceava

Administrațiile locale așteaptă bani la început de an. Mai multe localități din județ urmează să primească fonduri de la Consiliul Județean Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale pentru 2016. Sumele vor fi alocate pentru rate de capital și arierate doar localităților care au proiecte de dezvoltare și pentru co-finanțări.

Peste 20 de localități din județ urmează să primească 23,41 milioane lei.

Primăriile care figurează pe lista repartizării menționate mai au de așteptat fondurile. Proiectul de hotârare dezbătut vinerea trecută, 8 ianuarie, în ședință extraordinară, a picat. S-au înregistrat doar 17 voturi favorabile din cele 19 care ar fi dus la aprobarea acestuia. Proiectul va fi readus în atenția aleșilor județeni discuție într-o altă dezbatere.

Cătălin Nechifor susține că la repartizarea sumelor pentru anul acesta nu s-a ţinut cont de arieratele raportate de unităţile administrativ teritoriale din judeţ la data de 30 noiembrie 2015. La finele anului trecut au fost repartizate prin Hotărâre de Guvern sumele din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru achitarea datoriilor restante.

Din cele 23,41 milioane lei destinate echilibrării bugetelor locale, 2,7 milioane de lei sunt destinate pentru șapte localități din sud-estul județului.

Municipiului Fălticeni urmează să primească 758.815 de lei cu 40.000 de lei mai mult decât municipiul Suceava și cu 95.000 lei mai mult decât municipiile Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

Alte două localități aflate pe lista Consiliului Județean Suceava sunt orașele Dolhasca (485.757 lei) și Liteni (277.849 lei).

Comunele din zona Fălticeni care urmează să primească bani în același context sunt Boroaia (294.137 lei), Cornu Luncii (296.053 lei), Forăşti (294.137 lei), Preutești (293.179 lei).

Președintele CJ Suceava afirmă că 11 comune sucevene nu vor primi sume pentru pentru echilibrarea bugetelor locale deoarece nu au solicitat bani, fie nu au răspuns solicitărilor trimise de administrația județeană cu privire la necesarul de fonduri.

Baia și Slatina sunt două din comunele aflate în această situație.

Rudy Hödl

Reclame