ACTUALITATE

Fălticeneancă tâlhărită în plină de zi de un individ din Bogata: Doi tineri l-au prins și imobilizat pe infractor

taharie-falticeni

Tot răul spre bine. Un act de tâlhărie petrecut în plină zi în Fălticeni s-a încheiat exact cum nu plănuise infractorul. Tânărul Vasile Șerban din satul Bogata i-a smuls poșeta unei femei, Ana F., de 48 ani, care se îndrepta spre locuința proprie situată în blocul 18 de pe Bulevardul 2 Grăniceri.

Fapta s-a petrecut ieri după-amiază în jurul orei 14.30, când fălticeneanca dădea să intre în casa scării. Profitând de faptul că nu erau oameni în jur, bărbatul de 20 de ani s-a apropiat din spate, i-a luat poșeta, după care a fugit spre centru.

Membrii familiei spun că femeia fusese urmărită din momentul în care intrase într-un spațiu comercial, din zona BCR, să plătească mai multe facturi.

Pentru că avea telefonul în poșetă și nu avea cum să anunțe furtul, femeia nu l-a scăpat din ochi pe făptaș, strigând după ajutor.

Țipetele acesteia i-au atras atenția de un tânăr localnic, în vârstă de 23 ani, ce se afla la volanul mașinii sale. Aceasta și-a parcat mașina și a început să fugă după infractor. Un alt tânăr, de 28 ani, care se plimba cu familia lui, s-a hotărât să ajute la prinderea autorului tâlhăriei. Cei doi fălticeneni au reușit să-l prindă în scurt timp și să-l imobilizeze pe făptaș până la sosirea echipajului de la Ordine Publică.

Ana F. și-a recuperat poșeta în care avea bunuri în valoare de 1.000 de lei, dar și documente personale. Ajuns în fața polițiștilor, individul care săvârșise fărădelegea și-a recunoscut fapta.

Tinerii care au sărit în ajutorul femeii tâlhărite sunt Alexandru Lupu, subofițer în cadrul GMJ Bacău (Gruparea Mobilă de Jandarmi), și Gabriel Matei, manager, ginerele unui fost șef al Poliției Municipale Fălticeni.

Rudy Hödl

Categorii:ACTUALITATE