ACTUALITATE

ELBI câștigă un contract multianual de 12 milioane lei pentru modernizarea și asfaltarea străzilor din Fălticeni

asfaltare-strada-sucevei-2

Are pe masă un nou contract de asfaltare. Firma locală ELBI va continua să modernizeze drumurile din municipiul Fălticeni, după câștigarea licitației organizate de Primărie în al doilea semestru din 2015. Valoarea lucrărilor de execuție se ridică la  12 milioane de lei fără TVA.

Primele lucrări din noul contract s-au desfășurat din toamna acestui an cu asfaltarea unor tronsoane pe drumurile unde s-au executat lucrările din proiectul reabilitării și extinderii rețelei de apă și canalizare.

La licitația organizată la sfârșitul lunii august au participat operatorii economici SUCT Suceava, CONREC Botoșani și asocierile de firme Florconstruct și Conbucovina Suceava, Autotehnorom Suceava și OPR Asfalt Timișoara.

Conform procedurilor în vigoare, participanții la licitație au trebuit să depună o garanție financiară, stabilită la valoarea de 60.000 lei.

După deschiderea și analizarea ofertelor, câștigător a fost declarat operatorul ELBI S.A deoarece au oferit prețul cel mai scăzut.

Directorul firmei din Fălticeni apreciază că atribuirea contractului s-a făcut nu doar prin prisma costurilor ci și sub aspectul unor avantaje de care dispune antreprenorul local: distanțe mici de transport, flexibilitatea programului de lucru, disponibilitatea personalului și mai ales experiența în domeniu.

”Ne-am pregătit foarte bine pentru licitație. Am sperat că vom câștiga pentru că am venit cu cel mai bun preț și cu experiența noastră de 30 de ani. Prețul cel mai mic este indicatorul cel mai important al unei licitații.”, ne-a declarat Constantin Gavril, directorul ELBI S.A. ”Suntem foarte bine organizați și dispunem de un personal bine pregătit. Lucrările noastre respectă standardele de calitate actuale și vom continua să ne respectăm angajamentele.”

Firmei fălticenene îi revine un contract de 120.000 lei ce se va derula în perioada octombrie 2015 – septembrie 2019. În următorii patru ani ELBI urmează să modernizeze în principal străzile care arată deplorabil și pe care nu s-a intervenit în ultimii 15 – 20 de ani.

În același program de asfaltare sunt vizate și drumuri care sunt acoperite doar cu pietriș. Sunt prevăzute mai multe categorii de lucrări, inclusiv reabilitare, turnare covor asfaltic cu unul sau două straturi, amenajări cu borduri și modernizări de trotuare, cât și balastări de drumuri.

Acesta este cel de al doilea contract multianual câștigat de agentul economic fălticenean care dispune de propria stație de asfaltare și utilaje specifice pentru modernizarea infrastructurii.

Constantin Gavril mai spune că în primul contract multianual nu au fost probleme privind calitatea și durata executării lucrărilor. Acordul cadru s-a încheiat pe trei ani, în perioada septembrie 2012 – august 2015. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 7,25 milioane lei fără TVA.

Până în 2012 pentru contractele pentru asfaltări și modernizări de drumuri erau atribuite la nivel local prin licitații anuale.

Rudy Hödl

Categorii:ACTUALITATE