ACTUALITATE

Noua grădiniță de pe strada Stadion Sportiv are finanțarea asigurată: Peste 724.000 lei intră în contul Primăriei Fălticeni

gradinita-voinicelul-falticeni

Un alt obiectiv din municipiu va fi inaugurat în viitorul apropiat. După patru ani în care nu s-a făcut nimic, acum pot fi reluate lucrările de construcție la noua grădiniță de pe strada Stadion Sportiv. Suma necesară finalizării unității de învățământ preșcolar este asigurată în proporție de 100%.

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu și primarul Cătălin Coman au semnat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare în valoare de peste 724.000 de lei.

Primirea finanțării nu este singura veste bună. Lucrările de amenajare au reînceput la noua grădiniță acestea urmând să se încheie în primul semestru din 2016.

”Mă bucur că am reușit să intrăm cu finanțarea în PNDL. A fost un volum mare de muncă și mulțumesc colegilor din Primăria Fălticeni pentru eforturi.”, a declarat primarul Cătălin Coman. ”Am ținut permanent legătura cu Ministerul Dezvoltării. Acum vom să reuși să finalizăm acest obiectiv și să rezolvăm situația acestei investiție cu multe probleme.”

Edilul municipalității susține că în cazul de față se poate vorbi de o investiție cu multe probleme. Construcția s-a ridicat la roșu, dar banii nu au mai fost plătiți prestatorului Test Prima din Suceava. Din lipsă de fonduri lucrările au fost sistate.

”Șantierul s-a deschis în anul 2007, iar obiectivul l-am preluat la începutul mandatului meu, în vara anului 2012, cu datorii de aproximativ 1 milion de lei.”, explică primarul Coman. ”Am plătit în anul 2013 aproximativ 250.000 de lei pe o factură restantă, rămasă din perioada administrației Tofan, care era în pericol să blocheze conturile Primăriei Fălticeni. Restul banilor, de peste 724.000 lei, i-am primit acum. Totodată avem asigurate fondurile de investiții pentru conectarea clădirii la utilități, din bugetul local, și vreau să prindem în bugetul pe anul viitor bani pentru dotarea grădiniței.””

Edilul șef susține că municipalitatea fălticeneană are fondurile necesare și pentru sistematizarea exterioară din preajma grădiniței. Banii pentru acest capitol vor fi folosiți pentru amenajarea căilor de acces, împrejmuire, trotuare, parcare, toate prevăzute în bugetul local.

În noua unitate se va muta Grădinița cu program normal ”Scufița Roșie” care funcționează de ani buni la parterul Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”.

Rudy Hödl

Categorii:ACTUALITATE