Elevii Școlii „Ion Irimescu” au învățat despre importanța și efectele alimentației sănătoase

proiect-alimentatie-scoala-ion-irimescu

Sfaturi și exemple bune pentru o viață echilibrată. Hrana sănătoasă și obiceiurile alimentare ale elevilor au fost temele centrale ale unui proiect european de responsabilitate socială desfășurat recent la Școala ”Ion Irimescu” din Fălticeni. Intitulat ”Mănâncă responsabil”, acesta s-a adresat școlarilor de toate vârstele, din clasele primare și gimnaziale.

Pe parcursul derulării proiectului, școlarii au aflat despre conceptul consumului responsabil de hrană care ia în considerare impactul asupra calității vieții umane.

Sâmbăta trecută, profesoara Carmen Suliman a expus în fața părinților și copiilor temele proiectului ce au inclus patru capitole referitoare la Sănătate și stil de viață, Alimente locale și impactul asupra resurselor și climei, Risipa de alimente, Cultura alimentației și deschiderea către diferite obiceiuri și nevoi alimentare.

Domeniul aplicat de elevii Școlii ”Ion Irimescu” a fost cel legat de sănătate și stil de viață care vizează consumul și impactul alimentelor. Unul din cele mai interesante capitole a scos la iveală obiceiurile de consum ale copiilor. În pachețele acestora predomină cornurile, napolitanele, biscuiții și prăjiturile. La polul opus se află sandvișurile și fructele.

Participanții au trebuit să răspundă la întrebările unui chestionar cu 8 întrebări legate de propriile preferințele alimentare. Scopul proiectului ”Mănâncă responsabil” este de a conștientiza publicul școlar cât de necesar este să mănânce sănătos (calitativ) și cât trebuie (cantitativ), și în același timp să sublinieze efectele nocive pe care le are alimentația nesănătoasă asupra organismului, dar și riscurile îmbolnăvirii în urma consumului de alimente de alimente modificate genetic sau consumului de produse ce conțin aditivi, conservanți, coloranți.

Ultima sesiune din proiect s-a concretizat sub forma unei discuții interactive susținută de nutriționistul Florentina Flocea, membru independent Herbalife, care le-a vorbit participanților din proiect, dar și părinților lor, despre alimentele sănătoase, orele indicate pentru consumul de fructe, legume, brânzeturi și carne, cât și efectele benefice ale unei alimentații corespunzătoare.

Ca un exemplu de bună practică, părinții au fost invitați la final să pregătească pentru copiii lor sandvișuri din produse proaspete și naturale.

Rudy Hödl

Reclame