Investiții încheiate pentru reabilitarea și modernizarea terenului de sport al Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”

teren-sport-scoala-ion-irimescu-1

Municipalitatea continuă să aloce fonduri pentru învățământul fălticenean. Ultima investiție s-a materializat de curând la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” care dispune acum de cel mai modern teren de sport. Îmbunătățirile aplicate spațiului destinat mișcării și exercițiilor fizice au creat condiții excelente pentru desfășurarea activităților în aer liber.

Aceasta este prima modernizare adusă terenului de joc de la darea în folosință.

”Aceasta este ultima investiție încheiată de Primăria Fălticeni pentru sistemul de învățământ. Terenul de sport este finalizat și este pretabil mai multor activități în aer liber.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Dacă mă întrebați de ce era necesar să-l facem, pot să vă spun că vechiul teren avea suprafața de joc deteriorată și punea copii în pericol. Era necesar un teren modern și sigur la cea mai mare școală gimnazială din Fălticeni. Am început aici investițiile în anul 2013 cu vestiarul, grupurile sanitare și modernizarea sălii de sport, iar în anul 2014 am amenajat un spațiu de joacă modern. Anul acesta am realizat modernizarea terenului de sport.”

Cei de aproximativ 700 de metri pătrați ai terenului sunt acoperiți cu o suprafață artificială. Sub aceasta au fost tasate un strat de pietriș și unul de nisip, potrivit cerințelor în domeniu pentru acest tip de material sintetic.

Gradenele au fost înlocuite cu scaune din plastic fixate pe suport metalic, vechile porți schimbate cu unele noi, în timp ce plasele gardului metalic de împrejmuire au fost vopsite.

”Considerăm că era necesară investiția fiindcă suprafața veche era din beton și prezenta riscul accidentării copiilor.”, afirmă Costică Parfenie, directorul Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”. ”În trecut am avut unele incidente nu grave, dar care puteau fi grave. Ca atare am întreprins demersurile necesare pentru a situația. Răspunsul prompt al administrației locale, Consiliului Local și domnului primar Coman s-a concretizat la modul cel mai serios și țin să le mulțumesc pentru că au avut în vedere modernizarea terenului de sport”.

Directorul unității de învățământ mai spune că după mulți ani de așteptări, acum elevii școlii pot să desfășoare activitățile sportive în condiții bune, civilizate și de siguranță.

Cei 695 de elevi ai instituției vor desfășura pe noul teren orele de educație fizică și sport atât cât timpul va permite. Aici se poate juca fotbal, handbal, volei și baschet.

Lucrările, monitorizate de reprezentanți ai Școlii și Primăriei, au fost apreciate de directorul Parfenie ca temeinice și de calitate.

Rudy Hödl

Reclame