ACTUALITATE

Colegiul Naţional Nicu Gane a câştigat a doua etapă a concursului de colectare selectivă

intalnire_cu_profesoriiLa începutul aceste săptămâni Primăria Fălticeni a anunţat rezultatele concursului local de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile „Participă activ… colectează selectiv”, etapa a doua. Concursul s-a desfăşurat în toate şcolile, liceele şi grădiniţele din municipiu şi a avut o alocare financiară de 240.000 de lei de la bugetul local, repartizată în două etape: ianuarie – iunie şi iulie-noiembrie.

În funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev, a fost stabilită următorea ierarhie:

Locul 1 – Colegiul Naţional „Nicu Gane” (valoarea premiului – 25.000 lei);

Locul 2 – Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” (22.500 lei);

Locul 3 – G.P.P0 Pinocchio, Licurici, Dumbrava Minunată (20.000 lei);

Locul 4 – G.P.N. Lizuca, Voinicelul, Alice, Scufiţa Roşie (15.000 lei);

Locul 5 – Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” (12.500 lei);

Locul 6 – Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” (10.000 lei);

Locul 7 – Colegiul „Vasile Lovinescu” (7.500 lei);

Locul 8 – Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (5.000 lei);

Locul 9 – Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (2.500 lei).

Şcolile pot utiliza sumele obţinute pentru achiziţionarea de dotări necesare procesului de învăţământ. Reamintim că prima etapă a concursului a fost câştigată de Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

„Comparativ cu prima etapă, cantitatea de deşeuri colectată a crescut de şase ori, un lucru îmbucurător care ne arată că devenim conştienţi de importanţa colectării selective. Efectul este şi de natură financiară, pe lângă latura educaţională, şi faptul că reuşim să facem o activitate firească pe care o să fim obligaţi să o implementăm mai devreme sau mai târziu. Implicarea în astfel de activităţi reperezintă o componentă necesară a unei educaţii în spirit european. Organizarea acestui concurs a fost o idee bună şi voi propune Consiliului Local Fălticeni continuarea şi în anul 2016”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.