Șase familii din Fântâna Mare se pot racorda la rețeaua electrică abia în anul 2015

retea-electrica-fantna-mare
Există gospodării în România care nu beneficiază de energie electrică în secolul XXI. Câteva astfel de cazuri se întâlneau, până de curând, și în comuna Fântâna Mare. Șase familii din satul cu aceleași nu aveau acces la rețeaua de electricitate.

Problema s-a rezolvat abia în toamna acestui an când s-au încheiat lucrările de extindere la rețeaua publică de alimentare cu energie.

Investiția a fost suportată integral din bugetul local. Lucrările s-ar fi făcut mai repede însă, din bugetul sărac al localității, fondurile au fost direcționate pe alte capitole prioritare. Anul acesta au fost mai mulți bani la buget și s-a putut realiza investiția.

”La ora actuală nu mai avem astfel de cazuri. Toți locuitorii din comuna noastră își pot racorda gospodăriile la curent electric.”, ne-a declarat primarul Vasile Mucilenița. ”Lucrările de extindere sunt realizate în proporție de 100%. Din păcate nu există programe europene pentru astfel de investiții, așa că am folosit fonduri din bugetul local”.

Recepția lucrării s-a făcut în luna noiembrie. Cele șase familii din Fântâna Mare, care locuiesc pe strada Eliza Rod de Deal, se pot racorda la rețeaua de electricitate.

Primăria Fântâna Mare a investit 80.000 lei pentru extinderea cu 500 de metri liniari, la cei 25 de kilometri ai rețelei comunale de electricitate.

Rudy Hödl

Reclame