ACTUALITATE

Noua grădiniță de pe strada Stadion Sportiv urmează să primească fonduri pentru finalizarea lucrărilor de construcție

gradinita-voinicelul-falticeni

EXCLUSIV!

Un alt proiect are foarte mari șanse să fie deblocat în viitorul apropiat. După repornirea lucrărilor la Spital și Judecătorie, noua Grădiniță cu Program Prelungit de pe strada Stadion Sportiv urmează să primească fondurile necesare pentru finalizarea construcției. Șantierul s-a închis cu 5 ani în urmă din lipsă de fonduri, moment în care clădirea era ridicată la roșu, cu tâmplăria exterioară și geamurile montate, iar peste cărămidă se aplicase material termoizolant.

La vremea respectivă constructorul nu-și primise toți banii pentru lucrările executate. Demarate în anul 2008 de firma suceveană Test Prima, lucrările au fost sistate în 2010.

Constructorul avea de încasat restanțe în valoare de 250.000 lei, bani care au fost plătiți în 12 tranșe lunare, începând din
septembrie 2013.

Șantierul s-ar putea redeschide în primăvara anului viitor, după cum spune primarul Cătălin Coman. În urma discuțiilor purtate cu secretarii de stat din Ministerul Educației Naționale și Ministerului Dezvoltării șansele acordării fondurilor necesare în vederea finalizării proiectului sunt foarte mari. Responsabili cu investițiile în domeniul educațional au dat asigurări că pe agenda de priorități se află și obiectivul din Fălticeni.

Șeful municipalității mai spune că Primăria ar fi intervenit direct pentru ca lucrările să poată continua, însă lucrările au fost atribuite în anul 2008 prin licitație, iar administrația locală nu poate să intervină.

Pentru finalizarea lucrărilor începute acum șapte ani în urmă mai sunt necesari aproximativ 600.000 de lei, sumă destinată amenajărilor interioare, grupurilor sanitare și instalațiilor electrice pentru cele două nivele ale clădirii. Stadiul lucrărilor este de 70%.

Obiectivul trebuia finalizat la data de 27 decembrie 2008, termenul de execuție fiind de 12 luni.

Grădinița este destinată cadrelor didactice și copiilor înscriși la unitatea cu program normal ”Scufița Roșie” care funcționează de ani buni în incinta Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”.

Rudy Hödl

Categorii:ACTUALITATE