Sănătate

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate indisponibilă pentru 14 ore

cnas_card_sanatateÎncepând cu data de 5 decembrie, ora 18.30, până duminică, 6 decembrie, ora 8.30, platforma informatică PIAS se întrerupe pentru mentenanţă, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Furnizorii pot înregistra serviciile prestate în aplicaţiile proprii în modul off-line iar după ce CNAS va anunţ repornirea platformei informatice,furnizorii pot relua încărcarea on-line a serviciilor efectuate.

Intervalul de 14 ore, cât timp este indisponibilă platforma informatică, va fi adăugat la cele 72 de ore obligatorii de încărcare a serviciilor on-line.

Dincolo de anunţul CNAS, furnizorii de servicii medicale din Fălticeni întâmpină la începutul lunii decembrie serioase greutăţi în accesarea platformei informatice a asigurărilor de sănătate, spre disperarea numeroşilor pacienţi nevoiţi să aştepte pentru consultaţii şi reţete.

Medicii şi farmaciştii fălticeneni şi-au exprimat nemulţumirea că sistemul electronic funcţionează foarte greu în ultima perioadă. Serviciile oferite pacienţilor şi nevalidate în intervalul de 72 de ore nu mai sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Alex Săvescu