Cultură

Gabrel Baban și Călin Baban expun în cadrul unei expoziții multietnice la Palatul Parlamentului

gabrel_si_calin_babanPalatul Parlamentului din București va găzdui în perioada 3 – 30 decembrie 2015, expoziția de pictură Mozaic plastic – Artiști etnici italieni și invitații lor.

Între pictorii invitați să participe cu lucrări de refeință la această expoziție se află și fălticenenii Gabrel Baban și Călin Baban, alături de Traian Boicescu, Marius Mateaș, Viorica – Ana Moruz, Mihaela Mateescu Profiriu, Angela Tomaselli, Celine Ali, Danita Petcov Cuzmanov, Eugen Holban, Botar Laszlo, Mihaela Panaitescu, Miron Topciu, Constantin Conghilete.

Expoziția este organizată de Asociația Italienilor din România RO.AS.IT, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București și al Institului Italian de Cultură din București, cu finanțarea Departamentului pentru Relații Interetnice al Guvernului României. Pictorul Gabrel Baban ne-a informat că va fi prezent la vernisajul programat joi, 3 decembrie, la ora 13.00.

Gabrel și Călin Baban sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și au în palmares numeroase expoziții personale și de grup, organizate atât în România cât și în străinătate.

Alex Săvescu