ALIAT Suceava tratează dependența de etnobotanice

etnobotanice3Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) a demarat la începutul lunii octombrie, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”, campania ”Economia socială schimbă comunitatea”. Proiectul oferă exemple de economie socială în cadrul a patru clinici de tratament și două centre rezidențiale care oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele cu dependență de substanțe: 1 clinică în municipiul Suceava și 1 centru rezidențial în Pojorâta. 1 clinică în Constanța, 1 clinică în comuna Cristian, județul Brașov, 1 clinică în București și 1 centru rezidențial în Ilfov.

Clinica ALIAT Suceava și Centrul Rezidențial ALIAT Pojorâta sunt centre de intervenție care asigură tratamentul și reintegrarea socială a consumatorilor de alcool și de droguri. Sesiunile de promovare ținute de specialiștii ALIAT Suceava au ajutat la dezvoltarea unor  parteneriate benefice pentru activitatea ALIAT în lupta împotriva dependențelor. ”Am discutat cu oameni cheie din administrația locală a Județului Suceava și suntem mulțumiți de rezultate. Vom dezvolta proiecte și campanii în care vom lupta împotriva consumului de etnobotanice”, a mărturisit Alina Ciupercovici, psihoterapeut, Coordonator al Clinicilor Aliat Suceava. De asemenea, ALIAT Suceava va semna și parteneriate cu clinicile private din zonă, cărora le va crea oferte pe pachete de servicii speciale pentru dependenții care au nevoie de consiliere în problema unei dependențe. ”Chiar dacă dependenții au făcut terapie cu specialiști din afara clinicilor Aliat, suntem bucuroși să îi putem ajuta mai departe în clinicile noastre. Oricine ne poate călca pragul, indiferent de problema cu care se confruntă – alcool, droguri, jocuri de noroc, probleme cu alimentația”, a completat psihoterapeutul.

Cele două Clinici ALIAT din Suceava au servicii complementare, iar cei mai mulți dintre clienții cu dependențe din zona Moldovei se adresează specialiștilor de aici. Cei care vor să-și trateze o dependență și se adresează Clinicii ALIAT vor parcurge câteva etape. După o evaluare complexă, clientul clinicii va primi un pachet de servicii în funcție de dependența sa. După prima etapă de tratament realizată în clinica din Suceava, în funcție de efectul terapiei, clientului i se poate recomanda un pachet în clinica de rezidență de la Pojorâta.

”Oamenii vin din dorința de a se vindeca, se rup de mediul în care trăiesc și care favorizează desfășurarea comportamentului dependent și învață despre ei că pot face și simți fără alcool sau drog. Rezidența include mai multe feluri de terapie, este locul unde se lucrează cu mai mulți terapeuți. Este locul unde oamenii se vindecă”, a specificat managerul Clinicii ALIAT Suceava.

Proiectul “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1 și este implementat în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU). Informații despre proiectele POSDRU puteți găsi accesând site-ul www.fonduri-ue.ro.

Reclame